3D Printer Meetup i Dallum

Det aller første 3D Printer Meetup i Danmark blev skudt af stablen den 9. december 2018 i Dallum hallen, og hold nu k*** det var en kæmpe fornøjelse at deltage! Vi var omkring en 50 mennesker til middag 🙂 De gode initiativ tagere er Simon Rasmussen og Ulrich Sørensen! Tak for denne gang.

Meetup #1

Det mig bekendt, det første af sin slags her i Danmark, og jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor det ikke er blevet holdt tidligere. Men super godt af Simon og Ulrich at arrangere det her for os. 

Det første Meetup blev holdt i Dallum Hallen omkring Odense

Det kostede en 100 lap, men til gengæld fik vi hver en rulle tråd fra Peter som ejer In2Motion.

Husk at tjekke deres facebook side ud og hold dig informeret om næste arrangement: 3D printer meetup

dagen

Søndag formiddag pakkede jeg bilen med Berta (den hjemmelavet brandbombe) en kasse med diverse printet stumper, og selvfølgelig et par af mine lithophane lamper jeg har arbejdet på. Herefter kørte jeg forbi og hentede min gode kammerat, og vi tog afsted mod Dallum. 

Noget af det første han spurgte mig om var: “Hvad skal der egentlig ske?” Og jeg vidste det ikke, jeg vidste ikke hvad vi kunne forvente. Tidligere på ugen havde jeg været inde på facebook gruppen og se der var en 12 tilmeldte og tænkte at det var det. Jeg havde dog forberedt mig og taget en masse stumper med. 

Da vi ankommer til Dallum blev vi hurtigt overrasket. Inde i det smalle mødelokale var der allerede godt fuldt op. Vi blev mødt af Ulrich som bød os velkommen. Han spurgte om vi havde en printer med, og ja! Selvfølgelig 😀 Så ud og finde flere borde. 

Printere.. printere alle vegne, og en enkelt cnc

Jeg tænker at vi har været omkring 15-20 stykker med en 3D printer. Det var alt lige fra Prusa til hjemmelavet maskiner og moddet A8’ere. Jeg var nu mest overrasket over at, at der ikke var så mange i3 mega eller Ender 3.. Er de ikke så populære? En anden ting der også slog mig, var at der ikke var nogen som havde en Delta printer med. Nå, nok om det. 

Maskiner fløj afsted og folk var glade og dejlig nemme at snakke med omkring deres printer, og deres projekter. En havde en lille mikro printer, der printede 8X8X8 cm. Alligevel formået han at printe en fjernstyret båd og F1 racerbiler, hvilket var et kæmpe hit. 

Vores ene “nabo” havde en super moddet A8. Kæft nogle flotte print den kunne levere. Jeg vil næsten sige, at den printer bedre end min MK3! Det eneste den maskine manglet, var auto bed level, men nøj en lækker printer han havde. 

En ung gut, der stod for enden af lokalet, havde taget sin hjemmebygget CNC maskine med. Jeg nåede desværre ikke at se så meget til den, men kom da til at snakke med ham om den. Alt var håndlavet og designet fra bunden. Hvilket jeg har den ypperste respekt for. Et virkelig vildt projekt.

Til Meetup’et stod også Frank, han var en af de allerførste vi kom til at snakke med på dagen. Det der først fangede vores blik, var da Frank trak de her flotte og komplekse figurer op af hans grønne mælkekasse 🙂 Frank underviste lidt i Sculptris og Meshmixer og hvordan man kan skabe de her organiske figurer. Mest imponeret blev jeg da Frank gav mig en bronze figur. Denne var først tegnet, så 3D printet og siden støbt i Bronze. 

Tak for denne gang

Dagen overgik simpelthen alle forventninger. Det var fantastisk at møde mange af jer andre 3D print entusiaster, og dele vores fælles hobby. Jeg fik desværre ikke navnet på jer alle, men mon ikke vi mødes igen til næste meetup 🙂 Det skete da også, at min kammerat fik købt sig en ny printer! Godt nok blev den leveret i 1000 dele i en spand 😀 Så det bliver næste projekt, så han også kan stille op med en printer næste gang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *