3D Printet Lithophane Lampe

Efter at have eksperimenteret lidt med Lithophanes tidligere, og egentlig bare havde lavet de almindelige photo-billeder, så tænkte jeg at det var op tide at bringe teknikken et level op. Da fruens far havde fødselsdag tidligere på året, spurgte hun, om jeg ikke kunne lave sådan billede, til ham i gave. Det udviklede sig så, til at blive en lithophane lampe.  Følg med i processen fra ide og tegning, til færdigt produkt. 

 

Continue reading “3D Printet Lithophane Lampe”

Hvilken 3D printer skal jeg købe?

Så du har besluttet dig for at købe en 3D printer, men hvilken en skal du vælge? Som helt ny i 3D printer universet er der 1000 ting at lære og nye ord og begreber at sætte sig ind i. Jeg har opsat en lille søgemaskine, for at hjælpe dig med at vælge din nye printer, ud fra de behov du har til maskinen. Jeg guider dig igennem, så du finder den printer der passer bedst til dig, og dit budget!

 

Continue reading “Hvilken 3D printer skal jeg købe?”

3D Printet Byggeri

Jeg har netop afsluttet min uddannelse som Bygningskonstruktør og i den forbindelse skulle jeg skrive et speciale. Her syntes jeg at muligheden var oplagt til at forene mit erhverv og hobby og skrive om 3D printet byggeri. Der skal lyde en stor tak, til alle parter der har hjulpet, og jeg har valgt at offentliggøre min rapport, så alle interesserede kan læse med. Enjoy! Continue reading “3D Printet Byggeri”

Kom igang med: billede til 3D print

Der findes en sjov lille hjemmeside der tillader dig at uploade et helt almindeligt billede, og derefter konvertere det til en .STL fil. Billedet er et såkaldt lithophan og er et 3 dimensionalt billede med flere niveauer og dybder. Det første gang jeg selv prøvede at lave et billede til 3D print, og jeg er faktisk rigtig imponeret over resultatet! 😀 

Continue reading “Kom igang med: billede til 3D print”

Hjemmelavet 3D Printer: Del 3 – Z aksen

ThumbnailProjektet har været længe undervejs, og ikke helt uden problemer. Denne gang handler det om Z aksen, som uden tvivl har været det mest bøvlede og sværeste at bygge! Z aksen er bygget om mindst 4 gange før jeg fandt det rette design der virkede. Nu er det løst og virker, læs med og se de problemer som jeg mødte undervejs 🙂

Continue reading “Hjemmelavet 3D Printer: Del 3 – Z aksen”

Hjemmelavet 3D Printer: Del 2 – Y aksen

20160229_191115Velkommen til anden del af mit lille hyggeprojekt. Jaa jeg ved godt det 100 år siden jeg skrev første del, men bedre sent end aldrig! 😀 Idag tager jeg dig med i byggeprocessen, og hvilke tanker der ligger bag. Første sending er modtaget fra Kina, og jeg skal nu igang med selve rammen og Y aksen. Y aksen er her hvor heatbeden sidder. Det er den som selve printet kommer til at stå på, når maskinen printer.

Continue reading “Hjemmelavet 3D Printer: Del 2 – Y aksen”

Hjemmelavet 3D Printer: Del 1 – Ideen

Isometri af 3D printerI et års tid har jeg været fascineret af 3D og 3D printere. Jeg har fulgt tæt med ude på sidelinien om alt nyt indenfor 3D print. Det er snart et år siden, at jeg fik øjnene op for 3D printere. Jeg har fulgt udviklingen nøje og set hvordan priserne er faldet, og faldet. Desværre når man er på SU, så er det stadig mange penge at smide på en gang, på en printer som mest af alt bare er et stykke legetøj. Så i stedet for at købe en, begyndte jeg at studere teknologien bag. Det har taget mig godt og vel 6 måneder at sætte mig ind i tingene, og i januar tog jeg den endelige beslutning: Jeg vil bygge min egen 3D printer!  Følg med i denne serie og se hvordan det er gået med min 3D printer.

Continue reading “Hjemmelavet 3D Printer: Del 1 – Ideen”

Mød Sculpto – En Dansk 3D Printer

Sculpto printerSiden de første desktop 3D printere begyndte at dukke op tilbage i 2009 er det væltet frem med nye firmaer og nye printere. Desktop 3D printerne er blevet så billige og nemme at bruge, at både skoler, virksomheder og de almindelige mennesker med en interesse indenfor elektronik og design har fået en. Nu melder det første danske firma sig også på banen. Det firmaet Sculpto med deres første printer af samme navn “Sculpto”. Men hvad kan Sculpto, og hvorfor skiller den sig ud. Læs med her.

Continue reading “Mød Sculpto – En Dansk 3D Printer”