Bedste Gratis Programmer 2016

gratis programmerHar du lige fået ny maskine, eller formateret og geninstalleret Windows på den gamle? Så det tid til at genetablere fuld funktionsdygtighed på computeren. Der findes efterhånden et hav af gratis programmer. Nogle er helt gratis og andre tilbyder, mod betaling, at få den fulde version. Men hvilke programmer kan man undvære og hvilke er et must have. Jeg har prøvet at komme med mit bud på, hvad jeg mener er de bedste gratis programmer, enhver computer må have. I listen herunder har jeg kategoriseret dem, så det giver dig et nemmere overblik. Hvis du finder listen nyttig, eller gerne vil bidrage med et program, som du mener er guld værd, så smid endelig en kommentar nederst på siden.

Antivirus, Malware og Spyware

Det nok mest efterspurgte gratis program er antivirus programmer. Langt de fleste store firmaer tilbyder en gratis prøveversion af deres program. Jeg vil dog understrege. Det fint nok at prøve en demoversion i et par dage, men smid nu de 500kr og få beskyttet din maskine optimalt før det går galt. Det er så meget dyre og tidskrævende, hvis du først bliver ramt af virus eller andet snavs.

Top gratis antivirus programmer er som følgende:

 • AVG, det kan diskuteres om det er det bedste, men AVG’s gratis version er en af de mest downloaded AV programmer der ude.

Download AVG gratis her

 • Norton, er et særdeles godt og anerkendt AV program. I linket under kan du downloade en 30 dage prøve.

Download Norton her

Efter at have kørt et AV program og renset din computer, så giv den en tur med en malware/spyware cleaner. Det skulle tage det sidste. Jeg vil anbefale enten:

Malwarebytes

CCleaner – De er begge gratis

Skriveprogrammer

Er du træt af Word eller tekstblokken i Windows og gider du ikke betale 700kr + for en officepakke, så er der hjælp at hente.

 • Hvis du er ligesom mig, så er Notepad++ et must have. Et fantastisk stykke værktøj til dig som laver hjemmesider, koder spil og apps eller roder med Arduino.

Download Notepad++ her 

 • Vil du have noget som minder mere om Word, men samtidig er gratis. Så er Openoffice et rigtig godt alternativ. Programmet har været under udvikling i over 20 år, og kan i dag det samme som Word og mere til. Fx kan du åbne PDF filer direkte i Openoffice. Openoffice tilbyder endda 5 andre programmer, såsom et Excel alternativ.

Download OpenOffice her 

 • Sidst men ikke mindst har Google lave en række online kontorredskaber. Google Document eller Google Docs er et online skrive værktøj som gør det nemt at dele filer til hinanden.

Se Google Docs her 

Filbehandlingsprogrammer

Herunder finder du nogle programmer til at åbne, gemme og se forskellige filer

 • Adobe Acrobat Reader DC er et fantastisk værktøj til at åbne og redigere PDF filer. Programmet har en masse værktøjer som gør du kan lave tekstfelter, noter og meget mere i PDF filerne. Husk dog at deres valgfrie tilbud..

Download Adobe Acrobat Reader DC her

 • Microsoft Office produkterne kan alle gemme en fil som PDF, men bruger du andre programmer som kan udskrive, men ikke understøtter PDF. Så giver Bullzip dig mulighed for at gemme næsten alle dine dokumenter som PDF fil.

Download Bullzip her

 • Skal du åbne eller pakke ZIP filer så har jeg to programmer her som er værd at prøve. 7 ZIP og Winrar er gode gratis programmer til behandling af ZIP filer.

Download 7 ZIP her 

eller Winrar her

Andre uundværlige gratis programmer

 • Skal du geninstallere Windows på en ny computer eller har du mistet din Windows licens nøgle så kan Keyfinder hjælpe dig. Programmet scanner din pc og finder din Windows licens til dig. Dette virker dog ikke for Windows 10

Download Keyfinder her 

 •  Lad os indse det. Vi gør det alle engang i mellem, vi vil ikke kendes ved det, men vi gør det. Vi havner på en shady lady hjemmeside for at downloade en eller anden fil. Men inden du åbner den, så brug i det mindste beskyttelse. Sandboxie tillader dig at åbne alle filer, og hvis de er inficeret med virus eller andet skrammel så bliver det i Sandboxie – Uafhængig af din computer, harddiske og Windows filer!

Hent Sandboxie her

 • Har du lige købt en sprit neue computer, eller formateret den gamle. Så opdager du sikkert at der lægger en masse forfærdelige programmer forudinstalleret på din maskine. Programmer som kun lægger der fordi PC producenten er blevet betalt for at installere dem på din computer af de andre firmaer. Få ryddet op i det hele på en gang, med PC Decrapifier!

Download PC Decrapifier lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *