Få din egen VoIP server – Lej Teamspeak 3 og Ventrilo servere

Der findes efterhånden et hav af VoIP services på nettet. Nogle af de gratis versioner er Skype og Raidcall. Du oplever bare, at på et tidspunkt er det ikke godt nok. Skype lagger og forbindelsen er dårlig når I sidder mange på den samme samtale. Det er på tide at få din egen VoIP Server. Der kan være mange grunde til at få sin egen VoIP server. Det kan være claner, grupper af venner eller måske forretningsforbindelser som har brug for at snakke flere sammen over internettet. I denne artikel vil jeg snakke om de to versioner jeg har mest erfaring med. Det er programmet TeamSpeak 3 og Ventrilo samt hvad du skal holde øje med når du vælger udbyder.

Få din egen VoIP server

Så du har besluttet dig for at få hostet din egen VoIP server. VoIP står for Voice over IP og blev oprindeligt brugt til fastnet telefoni. Det gode ved både TeamSpeak 3 og Ventrilo er, at Client versionen (altså den som du, og dine venner henter) er gratis at bruge. Det er muligt at finde offentlige servers som I måske kan få lov at bruge. Det fedeste er selvfølgelig at have sin egen, og have kontrollen over hvem der må bruge den og hvem der ikke må. Når du lejer en server er du “Server Admin”. Det vil sige at du altså øverst i hierarkiet. Du har mulighed for at tildele dine nærmeste venner en “Admin” status. Som Admins af en server kan I oprette nye rum, oprette flere bruger rettigheder, sætte password på hele serveren og kicke / banne folk som I ikke vil have på jeres server. Det er en kæmpe frihed at have sin egen VoIP server, og ikke være “afhængig” af Skype eller andres servere.


Få hostet din egen server allerede nu fra Game Servers ved at klikke her


TeamSpeak 3 og Ventrilo

TeamSpeak 3 og Ventrilo ligner hinanden ret meget. Serveren består af en række channels eller rum på dansk. Det er op til dig som Admin at lave de rum som dig og dine venner har brug for. Der er også muligt at få sine brugere til at lave rum som enten er permanente eller midlertidige. Herefter kan du joine det rum som du nu har lyst til. Rent lydkvalitetsmæssigt er der ikke den store forskel fra de to. Jeg har igennem mange år selv brugt TeamSpeak 2 og efterfølgende TeamSpeak 3.

Ventrilo billede Teamspeak billede

 

 

 

 

 

 

 

 

Som du nok kan se, så ligner de to programmer hinanden. Personligt syntes jeg selv at TeamSpeak 3 ser mere indbydende ud. Det er vores egen TeamSpeak 3 server og en offentlig Ventrilo server som jeg har taget billederne fra.

Du kan lave bruger rettigheder på begge servere. Det vil sige at du kan oprette flere bruger typer som Admins kan tildele de forskellige brugere. Fx kan gæster kun joine serveren, men ikke bruge nogle kanaler, imens medlemmer kan bruge alle kanalerne. Bruger rettigheder kan laves meget nemt, men kan også blive en større videnskab når man først kommer igang.

Download TeamSpeak 3 ved at klikke på linket her: TeamSpeak 3

Download Ventrilo ved at klikke på linket her: Ventrilo

Få hostet din server

Det skal ikke være nogen hemmelighed at det koster nogle knapper at leje sådan en server. For en server med plads til 25 mand, eller 25 slots koster det dig ca. 50 kroner om måneden. Er i et “Admin Crew” på 4 koster det jer altså hver især 12,5 kroner om måneden. Der findes både danske og udenlandske udbydere som tilbyder at hoste sådan en server for jer. MEN PAS PÅ FALDGRUBERNE!

Efter det helt store Minecraft boom for nogle år tilbage har jeg set flere og flere hosting firmaer skyde til vejrs. Både her hjemme og i udlandet. Der alle tilbød den ene Minecraft server efter den anden, og få at slå konkurrenterne tilbød de næsten en gratis VoIP server oveni købet. For især mange af de danske firmaer gjaldt det kun om penge, kvaliteten og sikkerheden  fulgte ikke med desværre.

Hold øje med disse ting når du vælger udbyder:

  •  Hvad siger andre brugere om denne udbyder?
  • Er det et stort eller lille firma? Små firmaer har ofte ikke de nødvendige ressourcer til at levere stabilitet, kvalitet, god kunde service og sikkerhed.
  • Prisen – Igen, bare fordi det er det billigste er det ikke ensbetydende med at det er det bedste. Små priser er ofte = dårlig stabilitet, kunde service og sikkerhed.
  • Hvor længe har firmaet eksisteret. Er det kendt igennem flere år eller åbnede det sidste år.
  • 100% uptime eksistere ikke. Hvis du ser en udbyder reklamere med 100% uptime så vend ryggen til og find en anden.

Jeg skal ikke bestemme hvilken udbyder du vælger at handle hos, men jeg vil give dig et råd. Inden du vælger din udbyder vil jeg have dig til at tjekke Game Servers ud. Det er et stort internationalt firma som har servere i hele verden. De har både VoIP servere og game servere. Hos dem får du et lille kontrolpanel hvorfra du kan styre din server, se dine konto betalinger, lave invoices (altså spørge om hjælp fra deres kundeservice) de svare som regel indenfor 24 timer, også om natten! Derudover kan du opgradere og degradere din server med det samme. Tilføje nye servere til din konto. Få hostet et webhotel fra dem og en fed feature som de tilbyder er et “Clan Pay” link. Det et link som du kan smide på din server og når dine brugere af serveren får lyst til at donere en skilling for at holde serveren kørende kan de klikke på linket og betale via PayPal. Pengene går direkte ind på din Game Servers konto og bliver trukket ved næste betaling. Desuden for du din VoIP server til halv pris hvis du samtidig lejer en game server, om det så er Minecraft eller Counter Strike.

Jeg håber at du er klar til at være herre i eget hus. Klik på banneret for neden og besøg Game Servers med det samme. Om 10 minutter kan du have din egen server!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *