Geeetech Prusa i3X 3D Printer

Denne gang er det blevet tid, til at samle en Geeetech Prusa i3X. Det en printer i den lave prisklasse og delene består af akryl. Denne type printere, var en af de første “rigtige billige Kina printere” man kunne få, på fx Ebay. 

 

 

Printeren

Er købt af min gode kammerat til 3D Printer Meetup’et i Dallum. For 300kr fik han en spand og 1000 stumper 😀 Den er et projekt fra tidligere, som sælger ikke blev færdig med, og egentlig bare ville af med. Da min ven ikke selv har en printer, men er meget interesseret i hobbien, endte han med at købe den her. For 300kr er det en okay entry printer, uden at investere for meget. Plus til meetup’et fik han også en rulle tråd, så han er kørende.

Printeren er som sagt en Geeetech Prusa i3X til ca 1500kr på fx Ebay. Hvilket er lidt vanvittigt at tænke på, da en Anet A8 i samme kategori koster under 1000kr. Derudover kan du få en Ender 3 til ca 13-1400kr, hvilket må siges at være en god og populær printer.

Jeg har handlet med Geeetech før. For mange år siden købte jeg deres MK8 ekstruder og hotend til Berta, og jeg har købt to af deres 3D Touch sensorer, som jeg eksperimentere lidt med.

Samlesættet

En af de typiske fejl ved akryl rammen, er at de flækker. Dette var også tilfældet ved min kammerats printer. Rammen omkring LCD skærmen var revnet. Han løste det med epoxy og en aluminiums profil som forstærkning. Hvilket fungerede rigtig godt.

Printeren kom i en spand

Printeren kom i en spand, og var delvist samlet. Vi fandt samlevejledningen på nettet og fulgte den nedad. Noget var samlet, noget var ikke og noget manglede. Vi løste problemerne undervejs og stille og roligt kunne man snart se hvad det var.

Da printeren var samlet tog vi et “pre-flight-check” inden vi satte strøm til. Vi tjekkede ledningerne og strømforsyningen, er bælter stramme, er alt efterspændt osv. Vi gav akserne PTFE smøremiddel og gevindstængerne fik lithium fedt.

OG SÅ HOLDT VI OS FOR ØRENE OG SATTE STRØM TIL!

Der skete ikke en skid.. Eller jo, printeren startede og der kom billede på skærmen 🙂 Great Succes!

Første opstart

De første testkørsler

Da vi konstaterede at printeren virker prøvede vi at home den. Her opdager vi at X endstoppet ikke virker. Vi bytter om på ledningerne og prøver igen.. ingenting. Så hentede jeg et gammelt endstop fra Berta, og det virkede. Nu kunne printeren home.

Nu galt det om at varme dyse og bed op, og nivellere pladen. Til printeren fulgte også en glasplade med, som er ret nice. Den blev lagt på og pladen rettet ud.

Det første vi ville printe var egentlig en endstop holder, til det nye endstop. Vi fik sliced en fil i Cura og sendt til printeren. Ret hurtigt går det op for os at der er noget galt. Printet burde ligge i midten, men ligger helt forrest på pladen, og så emnet næsten halv størrelse af, hvad den burde være.. hmm..

Så prøvede vi en terning på 20x20x20cm.. også denne blev halv størrelse.

Der er noget galt med firmwaren og printeren skal kalibreres. Tiden var desværre knap og vi valgte at kigge på det en anden dag. Men i det mindste virker printeren!

Lille baby terning

Jeg tror fra start til slut + rep af rammen og lidt biks med cura, så har vi brugt ca 6 timer indtil videre på projektet. Min kammerat er i hvert fald glad, for nu har han også en printer 🙂 Jeg glæder mig til at se den køre optimalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *