Mød Sculpto – En Dansk 3D Printer

Sculpto printerSiden de første desktop 3D printere begyndte at dukke op tilbage i 2009 er det væltet frem med nye firmaer og nye printere. Desktop 3D printerne er blevet så billige og nemme at bruge, at både skoler, virksomheder og de almindelige mennesker med en interesse indenfor elektronik og design har fået en. Nu melder det første danske firma sig også på banen. Det firmaet Sculpto med deres første printer af samme navn “Sculpto”. Men hvad kan Sculpto, og hvorfor skiller den sig ud. Læs med her.

Sculpto 3D Printer

Sculpto er et nyt mærke der har kontor i Viby, i Aarhus. Bag 3D printeren findes en række unge idemænd og kvinder. De har hver sit fagområde og sammen har skabt denne nye printer. 3D printeren er både udviklet og designet i Danmark. Ikke nok med at det unge firma har lavet en ny 3D printer, så har de også udviklet deres egen app til printeren. Med denne app kan du nemt downloade et design og sende trådløst til din printer, hvorefter den selv begynder at printe. Som Sculpto selv lægger op til så målretter De deres printer til børn, og kalder den selv for “Fremtidens legetøj”. Hvilket er stik modsat de andre 3D printer brands som mest fokusere på voksne, prototyper og teknologi interesseret. Sculpto er dog ikke kun et legetøj. Printeren kan nemlig også bruges lige præcis som en almindelig 3D printer. Det vil sige, at du kan designe og uploade dine egne .STL filer, og printe dem ud på printeren, og selvom Sculpto anbefaler at man bruger deres filament, så kan andre mærker også bruges. Så umiddelbart virker printeren jo som den perfekte gave til søn og hans nørdede far 🙂

Besøg Sculpto her

Sculpto printer

Om Designet

Traditionelle 3D printere virker ved at de har en X, Y og Z akse som alle bevæger sige i en lige linie frem og tilbage, eller op og ned. Nogle printere har en fast printbed hvor extruderen bevæger sig frem og tilbage, og sidevejs over printbeden. Andre printere har en printbed som bevæger sig frem og tilbage, og hvor extruderen så bevæger sig sidevejs op og ned over printbeden. Så findes der også Delta printerne. De beskrives egentlig bedst ved at de alle har en fast printbed, hvorfra der så stikker 3 tårne op, som hver har en arm ned der holder fast i extruderen. Ved at bevæge armene op eller ned kan du få extruderen til at bevæge sig i alle retninger. Sculpto skiller sig ud ved at være en såkaldt Polar 3D printer. En Polar printer har en rund printbed som rotere frem og tilbage imens den printer. Z aksen er et tårn som står op fra printbeden og fra Z aksen er der en arm ud, der så bevæger sig frem og tilbage. Til at starte med ser det da også noget spøjst ud når Sculpto først går igang, men det er utrolig fascinerende at se når den printer i firkantede former.

Tekniske Data

Med en samlet kampvægt på lidt over 3 kg er Sculpto i stand til at printer i en maks bredde af 20 cm i diameter og med en højde på 16 cm. Printeren bruger 1.75 mm PLA filament. Printeren har 3 opløsninger til lagene som den printer i. Fin, normal og hurtigt. På henholdsvis 0,15, 0,25 og 0,40 mm. Derudover tilsluttes printeren et WiFi netværk, hvorfra den modtager dataen som den skal printe. Dette kan både være fra Sculptos app, hvor du kan downloade designs og printe. Eller via dine egne .STL filer.

Kickstarter

Kickstarter er en online crowdfunding platform for iværksættere. Hvis du har et godt produkt, men mangler kapital til at sætte produktionen igang, så kan du starte en Kickstarter kampagne. Her opretter du din kampagne og sætter et pengebeløb som du vil nå at samle ind inden 30 dage. Hvis folk elsker dit produkt og donere penge til dit projekt, ja så når du dit mål. Sculpto har også startet en Kickstarter kampagne, og siden start er det gået forrygende. Målet er 150000kr og efter bare en dag var de første 90000kr samlet ind. Lige nu med 22 dage tilbage af kampagnen, har de, ved hjælp af 77 backers samlet 130488kr ind! Så der ingen tvivl om at Sculpto nok skal nå deres mål.

Det også ved offentliggørelsen af Kickstarter kampagnen at Sculpto offentligjorde prisen på deres printer. Den har de ellers holdt hemmelig indtil videre, men nu kom det altså frem. Hvis du donere nu via Kickstarter, så koster printeren dig 2239kr og det er inklusiv en rulle filament. Efter Kickstarter kampagnen vil prisen umiddelbart ligge på 2599kr (Dette er endnu uvist)

De første printere vil først og fremmest rulle ud til dem som har valgt at støtte deres Kickstarter kampagne. Dette sker omkring April 2016. Hvornår Sculpto lander i butikkerne ved jeg endnu ikke, men et bud ville være omkring sommeren 2016.

Skynd dig ind og støt Sculpto – Klik her for at komme til deres Kickstarter side

Eller se deres Kickstarter film herunder

One Reply to “Mød Sculpto – En Dansk 3D Printer”

  1. Pingback: Aarhus Mini Maker Faire 2016 - 100Bit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *