Videoovervågning i Hjemmet

VideoovervågningTyverialarmer og naboordninger er efterhånden den mest anvendte praksis for at forebygge indbrud og skræmme tyvene væk. Dette hjælper da også et langt stykke af vejen, men nogle vælger at ty til videoovervågning i hjemmet, eller omkring huset. Hvor kamera overvågning før var mest anvendt i butikker og offentlige bygninger, så er videoovervågningen også på vej ind i de private hjem. Jeg havde selv mulighed for at montere et sæt forleden.

Videoovervågning

For nogle år tilbage hjalp jeg min far med at montere videoovervågning i hans forretning. Det var dog et professionelt kamerasæt med 9 kameraer og en stor harddiskoptager. Sådan et sær kostede før mange tusinde kroner. Nu har priserne og konkurrencen efterhånden gjort det så billigt at alle kan være med, og få deres eget videoovervågning der hjemme.

Her for et par uger siden fik jeg muligheden for at montere et sæt igen. Det var en person i min familie som gerne vil have et kamera ud i hans kostald. JA! hehe i hans kostald, så han kunne holde øje med dem når de var ved at føde. Så jeg gik igang med at sætte mig ind i tingene igen og undersøge markedet. Det findes mange forskellige forhandlere på nettet, men jeg faldt over Cinema-shop.dk. Jeg har før handlet hos deres andet firma der hedder Ice-shop og havde gode erfaringer med at handle hos dem. Cinema-shop har et kæmpe udvalg af kamera og overvågningssæt til en billige penge. Det ender med jeg finder et sæt, med et kamera, en harddiskoptager og medfølgende BNC kabel. Hele sættet kostet lige over 2000 kr, og det mest fordi jeg skulle bruge 100 meter kabel.

Videoovervågning
Se hele sættet her hos cinema-shop

Indhold i pakken

Med i sættet følger harddiskoptageren. Dog uden selve harddisken. Så hvis du vil optage og gemme dine billeder, så skal du tilkøbe dig en harddisk. Det var dog ikke nødvendigt i vores tilfælde da han bare skulle have et live billede af hans køer. På optageren er der mulighed for at tilslutte 4 kameraer, der er udgang til VGA og HDMI. Det muligt at koble optageren op dit internet, beskyttet af en kode, og så kan du holde øje med dit hus hvorend du er i verden. Optageren har desuden 3 forskellige måder at optage på, enten 24/7, ved hjælp af bevægelsesdetektion, eller du kan fastlægge et skema som den skal optage indenfor.

Selve videokameraet er at typen kuppelkamera. Det er beregnet til at blive monteret i loftet eller på væggen. Kameraet kan klikkes ud af huset som det sidder i når det skal monteres, og så kan selve huset drejes 360 grader rundt, og kameraet selv kan drejes ca 90 grader op eller ned. Montere man kameraet på siden, fx. en væg, så drejes kameraet bare 90 grader og så vender billedet rigtigt igen på skærmen. Kameraet ser ca i en 90 graders vinkel ud fra kameraet. Rundt om linsen er der monteret 18 IR dioder som automatisk tænder når det bliver mørkt. De gør at du kan se i mørke op til en 25 meter. Vi testede dette i vores stue, og det virker faktisk overraskende godt! Du får sådan et sort/hvid billede på skærmen og kan tydeligt se personer og ansigter i mørket.

BNC kablet som følger med har indbygget strøm til kameraet. Det gør det nemt at montere da der kun skal trækkes et kabel.Monteringsdelen

For nogle lyder det måske som en voldsom omgang at gå i gang med, at montere sådan et videoovervågning i hjemmet. Men del det op i 3 arbejdsgange og så det ikke så slemt. Monter dine kameraer hvor du ønsker det, træk kablerne og tilslut det hele til dit fjernsyn. Det sæt som jeg købte er så nemt at montere. Det er faktisk plug n’ play og så virker det. Man kan også få trådløse kameraer, men vi var usikre på om forbindelsen kunne nå fra huset til stalden. Hvis du vil have kameraer hængende under dit udhæng på taget, og evt. filme langs hoveddøren og indkørslen, så kan du jo trække kablerne oppe under udhængsbrædderne og skubbe ind over loftet og så ned til dit tv. I vores tilfælde havde vi lagt et tomrør under jorden som vi kunne trække BNC kablet i fra huset til stalden, og i væggen hvor antennestikket kommer ind i stuen kunne vi føre kablet ind til optageren.

20160320_132427
BNC kablet som er på vej igennem tomrøret

Kameraet monteret vi på hoved på et bræt ude i stalden. Grunden til vi hang det på et bræt var for at få det lidt ud fra væggen af. Hele huset kan som sagt drejes 360 grader rundt og kameraet kan vippes op og ned ca 90 grader. Det gør faktisk at vi næsten kan få hele stalden med der ude. Der er lige et blindt hjørne ovre ved indgangsdøren, men de 3 hjørner og langs fodergangen er dækket. Som I kan se under havde vi mange meter kabel i overskud som blev rullet op. I kan også se samlingen af BNC stik og DC strømstik til kameraet.

20160320_155218
Kuppelkamera

Det sidste der skulle ske var at montere harddiskoptageren inde i stuen. Den er lidt mindre end en normal DVD afspiller. BNC stikket blev tilsluttet bagi. DC strøm til kameraet kommer fra en ekstern strømforsyning som følger med i kassen. Herefter satte vi strøm til optageren og HDMI kablet til fjernsynet. Husk på at HDMI kablet følger ikke med i sættet. Og wupti så var der ko-tv. Taget i betragtning af at der er meget modlys der hvor kameraet hænger, så laver den faktisk nogle rigtig gode billeder. I modlys! Jeg vil skyde på hvorfra kameraet er og ned til modsatte hjørne, hvor de fleste køer ligger, at der er ca en 10-15 meter. Fra optageren kan man så vælge om man vil have fuldskærm, eller dele billedet op i 4 små billeder.

20160320_150601
Så der Ko-TV

Tak fordi du valgte at læse med. Jeg håber det kastede lys over alt det med videoovervågning. Hvis du har spørgsmål, så må du meget gerne skrive og jeg skal svare bedst mulig. Eller kontakt Cinema-shop og rådfør dig hos dem.

One Reply to “Videoovervågning i Hjemmet”

  1. Pingback: DM i skills 2017 - Kamera i CNC-maskinen - 100Bit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *